Principe GfS Exit Control 179/1125

GfS Exit Control 179/1125 
Wij onderscheiden de GfS Exit Control 179 bij deurkrukken en GfS Exit Control 1125 bij paniekstangen. 
GfS Exit Control 179 BeveiligdBeide systemen worden rechtstreeks onder de deurkruk of paniekstang bevestigd; zo is de deur direct beveiligd en geblokkeerd. Echter in geval van nood is de deur te openen met slechts één handbeweging zoals de Europese Normering voorschrijft. Tijdens de eerste aanraking met de deurkruk, zal het voor alarm geactiveerd worden, bij geheel door drukken zal de GfS Exit Control 179/1125 in een verticale beweging naar beneden schuiven en zal er een continu akoestisch alarm klinken, wat wijst op onbevoegd gebruik. Om de deur weer in zijn beschermende functie te plaatsen, is de GfS Exit Control 179/1125 eenvoudig te resetten met de systeemsleutel. Tevens is op deze manier de GfS Exit Control 179/1125 in een dagstand te plaatsen waardoor de deur normaal gebruikt kan worden. 
GfS Exit Control 179 in geval van noodBevoegde personen kunnen gebruik maken van de deursleutel en slot zonder het alarm te activeren.

Beveiligd
De gepatenteerde GfS Exit Control beveiligt de nooduitgang middels de hoge visuele en akoestische barriere, gelijktijdig is het openen van de deur één eenvoudige handeling.

In geval van nood
GfS Exit Control 179 Bevoegd gebruikDe zichtbare en akoestische deurblokkering is actief; in geval van nood is het openen van de deur slechts één eenvoudige handbeweging. Bij het doordrukken van de deurkruk verschuift de GfS Exit Control 179 automatisch verticaal naar beneden en maakt gebruik van de nooddeur met slechts één eenvoudige handeling mogelijk. Gelijktijdig klinkt een continu alarm (95dB/1m), dat mogelijk duidt op misbruik. Slechts een geautoriseerd persoon kan het systeem met de sleutel weer in de oorspronkelijke stand brengen.

Bevoegd gebruik
GfS Exit Control 179 vrije doorgangBevoegde personen gebruiken niet de deurkruk, maar kunnen met de sleutel het slot bedienen en de deur openen, passeren en sluiten, zonder het alarm te activeren. Met de systeemsleutel is de GfS Exit Control 179 geheel naar beneden te plaatsen en in een vaste positie te zetten. Er klinkt geen alarm en vrije doorgang is mogelijk.

Het vooralarm
Zodra de deurkruk het vooralarm raakt, geeft de GfS Exit Control 179 een akoestisch waarneembaar alarm. Nu wordt de gebruiker duidelijk dat deze deur enkel in geval van nood geopend mag worden. GfS Exit Control 179 met vooralarmMet het loslaten van de deurkruk stopt het alarm ook onmiddellijk. Drukt de gebruiker echter de deurkruk verder door, treedt er een definitief alarm in werking en geeft de GfS Exit Control 179 de deur vrij.

Doormelding
Eventueel kan er deurstand signalering op afstand worden geinstalleerd. De basis functies van deze GfS Exit Control 179
zijn hetzelfde, zoals reeds omschreven. Wanneer deurstand signalering of toestand weergave gewenst is kan doormelding worden ingezet. GfS Exit Control 179 met draadloze zenderEen (draadloos) signaal kan verzonden worden naar bijv. de portier, centrale  meldkamer, controle post of huismeester.

De GfS Exit Control 179 is direct te monteren bij raam- en deurkrukken, mede dankzei een uitgebreid assortiment montage 
hulpstukken zijn deze ook bij glas- branddeuren of deuren met paniekstangen direct inzetbaar. Alle montage hulpstukken zijn sabotage veilig en hufterproof leverbaar in meerdere RAL kleuren.


Voordelen:

 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • Zeer grote zichtbare en akoestische barrière
 • Batterij voeding 9V. met 95dB/1m. alarm
 • Kosten besparend, onderhoud vrij
 • Gecertificeerd volgens de EN 179 en EN 1125
 • Metalen behuizing en ‘hufter’ proof

Overige:

GfS Exit Control serie

 • Waterdichte ombouw
 • Gesloten behuizing en speciale lak
 • Batterij bewakingseenheid ingebouwd bij spanningsverlies
 • Potentiaal vrij wisselcontact voor aansturing van extra alarm en signaalgevers
 • Aansluiting voor vaste voeding etc..
 • U vraagt, wij hebben de oplossing
Klik op onderstaande link voor meer informatie.